ACHMEA IIW

CENTRAAL BEHEER ACHMEA 

APELDOORN (mei 2011 – augustus 2012)

Rol: BI consultant, Coach
Sector: Financials/Insurance
Opdracht: Ontwikkeling/standaardisatie IIW data warehouse (Solvency 2)
Tools & technieken: Informatica Powercenter 8, IIW (Datavault), Dimensioneel model leren, Design FO/TO, DB2, MS SQL Server, Unix, TWS, HP Quality Center, Scrum

Beschrijving:
De financiële en actuariële verantwoording van verzekeringsmaatschappijen dient met ingang van 1-1-2013 te voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen en richtlijnen (IFRS 4 fase 2 en Solvency II). Vanuit dit oogpunt worden projecten opgestart om dit te realiseren. Gezamenlijk dienen deze werkstromen per 1-1-2013 Solvency 2 compliancy te garanderen.

De opdracht van Maarten was het designen en ontwikkelen van ETL mappings in Informatica Powercenter 8. Maarten heeft meegeholpen in het bedenken en opzetten van een standaard ETL framework/Metadata framework wat door elk BI project gebruikt moet gaan worden binnen de verzekeringsmaatschappij. Naast het opzetten van de generieke Metadata componenten, om o.a. de data lineage, exception logging en proces sturing vast te leggen, heeft Maarten ook templates ontwikkeld om mappings mee te genereren m.b.v. Visio/Powercenter. Tevens heeft Maarten mee ontwikkeld aan een shell script om automatisch workflows/sessies te genereren en te importeren. Binnen het programma was Maarten key ontwikkelaar voor de extractie van een Verzuim bronadministratie (Siebel). De taken waren het vertalen en mappen van de business requirements naar het IIW model d.m.v. ETL mappings. Tevens had Maarten in deze periode de rol van coach om junior collega’s te begeleiden op vakinhoudelijk en diplomatiek gebied.

De bron ontsluitingen zijn op tijd opgeleverd en getest. De informatie uit deze bron dekt een aantal requirements af die nodig zijn voor de actuariele vastlegging en verantwoording aan de Nederlandse bank.